maanantai 7. toukokuuta 2012

Suuri muuri & Peking

Vappuviikolla sain vieraita Suomesta,. Tämän kunniaksi varattiin lennot Pekingiin, tarkoituksena oli tehdä päiväreissu muurille ja kaupunkiin. Päivä onnistui oikein hyvin - pääsimme Juyongguanin pätkälle muurille ja ehdimme nähdä Tian'anmenin aukionkin. Muurilla kävellessä on uskomaton ajatus että se on joskus rakennettu vuorille ainoastaan miesvoimin. Juyongguan on yksi neljästä entisöidystä muurin kohdasta. Lähimpänä Pekingiä sijaitsee Badaling, joka on sijaintinsa ansiosta varsinainen turistiloukku. Tästä syystä valitsimme hieman syrjäisemmän kohteen. 



Muorin kanssa muurilla

Juyongguan

Muurilta ehdimme käydä vielä kiertämässä Tian'anmenin aukion Pekingin keskustassa. 40 hehtaarin kokoisen aukion  toisella laidalla kohoaa Taivaallisen Rauhan Portti, ja vastakkaisella puolella Puhemies Maon mausoleumi.

Taivaallisen rauhan portti (Tian'anmen)
Epäonni lyöttäytyi mukaan illalla, kun odotimme lentoja takaisin Shanghaihin. Noin 20 minuuttia ennen lennon lähtöä tulee kuulutus, jossa ilmoitettiin että lento Shanghaihin on myöhässä, ja siitä hetken päästä että kokonaan peruttu Shanghaissa vallitsevan huonon sään vuoksi. Erikoisen syystä teki se, että soitin Shanghain päähän tarkistaakseni asian ja siellä vallitsi täysin tyyni kevätilta. Nämä kaksi tiedotusta oli ainoat kuulutukset englanniksi, ja niiden päälle huuti vielä 200 vihaista kiinalaista. Muuta infoa oli liki mahdoton saada työntekijöiltä, lentoyhtiön toimistosta tai mistään muualtakaan. Ilman sen kummempia selittelyjä meidät ohjattiin bussiin ja hotelliin. Tässä vaiheessa onneksi törmäsimme paikallisiin, englannintaitoisiin matkustajiin jotka sitten selvittivät tilannetta ja pitivät meidät ajan tasalla. Minulla ja äidillä ei ollut hätää, mutta ystävilleni kävi huonommin; heidän olisi pitänyt aamulla päästä paluulennolle Suomeen. Kahden aikaan yöllä siinä sitten vielä soiteltiin lentoyhtiöille ja matkanjärjestäjille että miten nyt toimitaan, mutta niinhän siinä kävi että tytöt joutui ostamaan kokonaan uudet lennot. Ja kalliit sellaiset. Nukuimme siis muutaman tunnin hotellissa ja aamulla pääsimme takaisin Shanghaihin. Uskomattoman suuri kiitos paikallisille kanssamatkustajillemme jotka huolehti että me olemme myös ajan tasalla ja pääsemme oikeille lennoille! Suoritin sitten pienen kyselyn muiden matkaajien keskuudessa, ja tätä kuulemma tapahtuu jatkuvasti. Jos lentoja ei syyttä suotta peruta, niin ne on vähintään myöhässä. Ja kyllä, Niko Kivelän ystävät, lentoyhtiö oli Air China.

Loppuun pari näkymää Shanghain vapusta. Nanjing Lu - kadulla oli päivällä pari muutakin lähtenyt liikkeelle, ja iltaa kohti kaupunkiin laskeutui todella sankka sumu joka peitti puolet pilvenpiirtäjistä.
Pari paikallista

Sumuinen Shanghai World Financial Centre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti